Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У своєму Різдвяному посланні Онуфрій знову забув за воїнів, війну з РФ і лікарів

    Очільник московського патріархату в Україні митрополит Онуфрій (Березовський) у своєму Різдвяному посланні у черговий раз забув за військових, які боронять Україну від РФ, російсько-українську війну та лікарів, які борються із коронавірусом.

    Із текстом Різдвяного послання РПЦвУ можна ознайомитись на офіційному сайті РПЦвУ.

    Там ви не знайдете жодної згадки про справедливий мир в Україні, про воїнів, які захищають нашу Україну від російського агресора. Є тільки побажання про припинення коронавірусу, але про лікарів, які борються із смертельною пандемією не сказано жодного слова.

    У той час як Онуфрій проігнорував ці важливі для українців теми, предстоятель Помісної Української Церкви митрополит Епіфаній окремо згадав про військових, справедливий мир та лікарів, що боряться із COVID-19.

    Варто зазначити, що Онуфрій вже не вперше ігнорує питання війни із Росією. Це не дивно, адже вища за нього стоїть у Кремлі патріарх московський Кіріл (Гунядєв). Саме він дає вказівки всьому московському патріархату в Україні.

    Раніше у Великодньому посланні Онуфрій також жодного разу не згадав Україну, українців, лікарів та військових. Він також виступав із офіційними заявами про «миротворчість» де називав війну з Росією «збройним конфліктом» і жодного разу не згадував про Росію, як країну агресор чи окупацію нею Кримського півострова. У кінці вересня 2020 року Онуфрій ще раз назвав війну «конфліктом» і закликав не вважати за ворогів Л/ДНР і пробачити їх.

    Найсвіжіше

    Популярне