П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Будуть у масках: РПЦвУ у Рівному не відмовилось від “хресної ходи” 21 березня

    Священники РПЦвУ у Рівному вирішили не відмовлятись від “хресної ходи”. Бо мають на його проведення благословення предстоятеля РПЦвУ Онуфрія.

    “Хода є уже традицією. Конкретної вказівки з’їжджатися у Рівне зі всіх храмів області не буде. У ході братимуть участь вірячи виключно по бажанню. Зі свого боку старатимемося дотримуватися усіх карантинних обмежень. Запевняємо у цьому владу та суспільство. Мені дивна критика людей у соціальних мережах. Вони мають зрозуміти, що у часи випробувань та важких епідемій віруючі люди ходили з хрестами та іконами. Завдяки цим молитвам хвороба відступала”, – заявив виданню “Рівне вечірнє” архімандрит РПЦвУ Герман.

    Раніше ресурси РПЦвУ повідомляли про перенесення масових демонстрацій проти низки законопроєктів та візиту патріарха Варфоломія в Україну, які мали відбутись 21 березня, через погіршення епідеміологічної ситуації.

    Перед тим міський голова Рівного Олександр Третяк не рекомендував проводити “ходу”, а єпархія РПЦвУ у Вінниці самостійно перенесла “ходу” на 2 травня.

    Найсвіжіше

    Популярне