Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Здоровий глузд переміг? У Вінниці РПЦвУ переносить хресну ходу на травень, а в Рівному мер рекомендує її не проводити

    21 березня представники московського патріархату планували провести у Вінниці масштабну “хресну ходу” з нагоди свята Торжества Православ’я, але у Вінницькій єпархії УПЦ (Московського патріархату) повідомили, що переносять ходу на інший день.

    “У зв‘язку з суттєвим погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації у Вінницькій області, значним збільшенням кількості хворих на COVID-19, виходячи з того, що термін карантину завершується 30 квітня 2021 року, пресслужба Вінницької єпархії УПЦ (РПЦвУ – ред.) повідомляє, що за благословінням митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, щорічна хресна хода до свята Торжества Православ‘я переноситься на свято Воскресіння Христового – 2 травня 2021 року”, – йдеться у повідомленні.

    У Рівному місцеві прихильники РПЦвУ не такі свідомі, тому для уникнення спалаху коронавірусу в ситуацію втрутився адмінресурс.

    За повідомленням РадіоТрек у вівторок, 16 березня, у Рівному відбулося засідання комісії ТЕБ і НС, яка наполегливо рекомендувала відмовитися містянам від масових заходів.

    Як розповів міський голова Рівного Олександр Третяк, рекомендація стосується насамперед масових заходів на вулицях.

    “Також була інформація, що відбудеться хресна хода щодо дня Торжества православ`я, який організовує УПЦ МП (РПЦвУ – ред.). Це все велелюдні заходи, тож є рекомендація щодо утримання від проведення цих заходів. Також просимо утримуватися від проведення заходів у приміщеннях. Де юре ми знаходимося у жовтій зоні, де факто ми близькі до переходу в червону зону”, – заявив міський голова Рівного.

    Нагадаємо, на тлі погіршення ситуації з COVID-19 РПЦвУ закликає своїх вірян 21 березня на “хресні ходи” проти приїзду Варфоломія, закону про колабораціонізм і закону про перейменування.

    Найсвіжіше

    Популярне