Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Боксер Олександр Усик помолився із ігуменом УГКЦ. Віряни РПЦвУ обурені

    Боксер Олександр Усик, який вважається вірним чадом очільника РПЦвУ Онуфрія (Березовського), відвідав монахів Святоуспенської Унівської лаври на Львівщині і помолився там разом з ігуменом УГКЦ Йоною. Спільна молитва «православного боксера» із «уніатами» викликала обурення у вірян моспатріархату.

    Про відвідини боксером святині й молитву із УГКЦ повідомили 13 березня у Святоуспенській Унівській Лаврі.

    «Гість у монастир — сам Бог у монастир! Нині зранку Унівську Лавру відвідав знаменитий, професійний український боксер Олександр Усик…В рамках приватного візиту Олександер Усик помолився разом з ігуменом Лаври ієромонахом Йоною у древньому Успенському храмі (1570р)», — йдеться у повідомленні.

    У виданні РПЦвУ «Правблог» поспішили запевнити, що факт молитви із єромонахом УГКЦ потребує підтверджень: «По-перше, інформація про “спільну молитву” потребує підтвердження… потрібно дочекатися слів самого Олександра, який або підтвердить, або спростує згадані вище дані».

    Боксер відвідав музей старовинних ікон в обителі УГКЦ, попив цілющої водиці з джерела, а тоді ще й – кави із ігуменом УГКЦ. Спортсмен поділився досвідом свого духовного життя, а також досвідом того, як поєднує своє спортивне життя з християнським і записав відеозвернення монаху УГКЦ, який займається паверліфтингом.

    У Лаврі УГКЦ висловили сподівання, що «після візиту українського спортсмена…його погляди на певні речі як національного так і релігійного характеру дещо зміняться, збагатяться».

    Фото: РПЦвУ

    Варто зазначити, що Усик є промоутером РПЦ в Україні. Віряни РПЦвУ складають на його честь вірші і публікують його фото із Онуфрієм. Ось один із таких віршів в групі РПЦвУ:

    «И Александр, Божьей правды воин
    Стоящий твёрдо в жизни и бою!
    И, славы, без сомнения достоин
    Кто прославляет Родину свою»

    Схоже, що після молитви Усика із «раскольніками» УГКЦ, в РПЦвУ не стали відхрещувались від відомого боксера.

    Центр інформації РПЦвУ опублікував 16 березня нову новину із Усиком і його схвальним коментарем про митрополита моспатріархату Онуфрія. Пропри це, репутація Усика, як вірного тільки РПЦвУ і духовного чада Онуфрія похитнулась. Усик спокійно відвідує інші конфесії та навіть молиться із ними.

    Нагадаємо, Усик негативно відгукнувся про «Паломніцу» Марченко, назвавши її дурнею. Хоча перед цим знявся у цьому фільмі. В ньому боксер розповів, що «можна ж з любов’ю бити».  Також Олександр Усик заявляв, що готовий кулаками захищати Московський патріархат в Україні, і що потім відмолить ці гріхи.

    Олександр Усик із символікою організації РПЦ “Сорок сороков”
    Фото: nakanune.ru

    Найсвіжіше

    Популярне