Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій ще раз підтвердив свій намір приїхати до України

    Вселенський патріарх Варфоломій І підтвердив свій приїзд до України на святкування 30-ї річниці незалежності України.

    Про це він заявив під час зустрічі з делегацією народних депутатів України, повідомила заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

    “Чудові новини зі Стамбула! На зустрічі з делегацією народних депутатів із фракції Слуга народу Вселенський патріарх Варфоломій I підтвердив свій приїзд до України на урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності”, – зазначила Кравчук.

    Вона нагадує, що Вселенський патріарх востаннє був в Україні у 2008 році і цього року він приїде на запрошення президента України Володимира Зеленського.

    “Дуже символічно, що на святкуванні Дня Незалежності України прибуде патріарх, який відіграв одну з ключових ролей для унезалежнення і визнання Українського православ’я”, – зазначила заступниця голови фракції.

    Народні обранці принагідно привітали Вселенського патріарха із днем народження і подарували йому ікону в стилі петриківського розпису.

    Нагадаємо, 28 лютого Вселенський патріарх Варфоломій відсвяткував свій 81-й рік народження. У серпні минулого року президент України Володимир Зеленський зустрівся з Варфоломієм на Фанарі. Пресслужба глави держави обмежилася з цього приводу коротким пресрелізом, згідно з яким Зеленський заявив, що не втручатиметься в церковні справи, але буде захищати незалежність церкви.

    У жовтні того ж року під час візиту до Туреччини президент Зеленський разом з дружиною зустрівся із Вселенським патріархом Варфоломієм і запросив його відвідати Україну.

    У грудні минулого року прем’єр-міністр Денис Шмигаль відвідав Патріарший храм Святого Георгія Вселенського Патріархату, де провів зустріч із патріархом Варфоломієм. Тоді патріарх також підтвердив, що приїде в Україну на День незалежності.

    У лютому цього року в Патріаршій церкві Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до групи паломників зі Львова та згадав про тривалі та незнищенні зв’язки українського народу з Церквою-Матір’ю, а також про свій намір відвідати Україну цього літа, якщо дозволить стан здоров’я.

    Найсвіжіше

    Популярне