П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Чернівецька міськрада просить заборонити діяльність ОПЗЖ та партії Шарія

    Депутати Чернівецької міської ради просять заборонити діяльність партій «Опозиційна платформа – За життя» та партії Шарія. 25 лютого на сесії вони прийняли відповідне звернення.

    Про це повідомляє ІА АСС.

    Іван Гончарюк з фракції «Народний контроль» запропонував проголосувати проєкт звернення Чернівецької міської ради VIII скликання до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Міністерства юстиції України, РНБО та обласних рад України.

    Як зазначив Гончарюк, воно стосується діяльності проросійських політичних сил «Опозиційної платформи – За життя» та партії Шарія.

    «Україна пережила три хвилі декомунізації та дерусифікації, кожна з них мала своє логічне завершення. Всі попередні суспільно-політичні революції в незалежній Україні призводили до заборони проросійських антиукраїнських партій – Комуністичної партії та Партії Регіонів. Сьогодні є унікальний шанс успішно завершити цю боротьбу та перемогти у гібридній війні з російським впливом…», – йдеться у тексті звернення. Чернівецькі депутати підтримали це звернення.

    Нагадаємо, Анатолій Шарій оголошений в державний розшук. Крім того СБУ оголосила йому про підозру в «розпалюванні релігійної ворожнечі». Єпископу ПЦУ надходять погрози від «шаріївців», бо він запропонував маркувати ворогів України.

    Найсвіжіше

    Популярне