Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископу ПЦУ надходять погрози від «шаріївців», бо він запропонував маркувати ворогів України

    Єпископу ПЦУ Адріану (Кулику), який запропонував маркувати ворогів України, зараз регулярно надходять погрози. Єпископ зауважив, що багато ворогів України впізнали себе у його словах, де він закликав «всім хто живе в Україні і не любить її, на вухо треба пластиковий номерок прикріпити, як тим собакам бездомним/безродним. Щоб українці бачили хто перед ними».

    «Мені зараз регулярно надходять погрози. До шести десятків невідомих людей пишуть мені, 3/4 з них це так звані «шаріївці» із них деякі погрожують, а інші ображають, але за Україну мені не шкода постраждати. Дехто говорить мені, що це не моя справа, що я маю Богу молитись, а не за Україну переживати», – сказав єпископ у коментарі для Духовного Фронту України.

    Єпископ Адріан, також пояснив, чому його ініціатива маркувати ворогів України так сильно зачепила проросійськи налаштованих людей. 

    «Можуть говорити, що я чиїсь почуття ображаю, чи ще щось…Але якщо ці люди живуть в Україні і її ненавидять, це не наша проблема, це їхня в першу чергу проблема. І якщо вони в чомусь впізнали себе в цих аналогіях, то це не я винуватий, що вони такі. Просто вони побачили себе в дзеркалі, тому і ображаються».

    Єрарх ПЦУ додав, що, наприклад в Росії із людьми, які виступають проти неї, швидко розправляються і це рахується в рамках норми. «Тому, що суспільство, яке там живе не толерантно до ворогів Росії, і відповідно служби працюють. В Ізраїлі, наприклад, теж. Там спробуйте, щось проти цієї держави сказати. Там швидко знайдуть для тебе і маркування і ув’язнення і наручники й до покарання приведуть, а у Росії вони взагалі всіх переплюнули. Там можуть і за лайки термін дати. А чому ми такі толерантні в Україні? Ми в Україні все ж таки в себе вдома».

    «Ті хто себе впізнали у моїх словах, хоч і не називають себе ворогами України, але такими є, раз вони себе впізнали, – підкреслив єпископ. – І якщо, вони побоялись, що їх якимось чином будуть ідентифікувати, то зрозуміло, що для них це велика загроза, того, що вони не зможуть і надалі займатись своєю антиукраїнською, антидержавною діяльністю. В нас таких ненависників України дуже багато. Достатньо заглянути у Верховну раду. Там всю партію ОПЗЖ треба маркувати, як Партія Путіна в нашому парламенті – з ким ми зараз воюємо. Треба пам’ятати, що непокаране зло повертається».

    Він додав, що в Україні дуже багато тих, що її не люблять і вони часто маскуються під порядних громадян, користуються всіма благами України, подеколи й українською мовою розмовляють і вишиванки одягають на державні свята, але ненавидять Україну і бачать її Малоросією – колонією Московії.

    «Здається все логічно. Не любиш Україну – не страждай у ненависті, пакуй свої пожитки і їдь туди де тобі любо й мило. Ніхто не тримає. Навіть на квиток скинемось і підкажемо коли найближчий рейс. Проте вони нікуди не планують їхати, а хочуть в чужій хаті свої порядки диктувати. Українців вони ж бачать своїми рабами. Що до пластикової кліпси на вухо, як це можна побачити на бездомних тваринах, то ця частина коментаря розрахована на людей з почуттям гумору.  Але тут як кажуть мудрі люди – на злодії шапка горить, і тому у багатьох запалали кокошніки», – підсумував владика Адріан.

    Нагадаємо, раніше Шарій замовив розправу над своїм партійцем. Також релігійний експерт Олександр Єфременко пояснив, що РПЦвУ і є та сама РПЦ просто під іншим «брендом». Нещодавно в Україні спалахнув скандал навколо каналів Медведчука. На це відреагувала РПЦвУ і попросила не владу не чинити з нею так, як із проросійськими каналами. 

    Найсвіжіше

    Популярне