Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Чергова провокація ФСБ: від імені монастиря ПЦУ поширюють фальшиві «Звернення»

    Чергова провокація спецслужб Росії. Від імені братії Свято-Миколаївського Жидичинського монастиря Православної Церкви України було поширене фальшиве «Звернення», в якому згадувалося ім’я одного з архієреїв ПЦУ.

    Про це повідомляє речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря): «Жидичинський монастир ніяких «Звернень» не поширював. Листи, які масово розсилаються від його імені зі сфальшованої поштової скриньки – фейк».

    «Судячи з усього – з російським корінням, – зазначив Євстратій. – Бо українець, навіть зросійщений, відразу зрозуміє, що переклад фрази «считаем своим долгом поделиться» не може звучати як «вважаємо своїм БОРГОМ поділитися». Але за порєбріком такого не знають. Мені особисто масова спам-розсилка за технологією нагадала ще одну кремлівську розробку – так званий «Візантійський патріархат». Він регулярно бомбить заявами, прокльонами та викриттями усі релігійні поштові скриньки, які лиш може закласти в базу. Це той самий «патріархат», який безсоромно кликав Путіна під час Революції Гідності ввести війська в Україну».

    На офіційному сайті Жидичинського монастиря ПЦУ офіційно пояснили, що згадане «Звернення» є фальшивим й назвали такі дії «брудними інформаційними провокаціями».

    «Жодного відношення до брудних інфор­маційних провокацій та спроб спровокувати розбрат між свя­щеннослужителями Православної Церкви України братія Свя­то-Миколаївського Жидичинського монастиря не мала, не має і не матиме», – підсумовується у зверненні із підписом намісника монастиря архімандрита Константина.

    Нагадаємо, раніше політичний оглядач і аналітик Олександр Коваленко писав, що зазнавши поразки на всіх фронтах, витративши колосальні ресурси і не отримавши суттєвих результатів, а також загрузнувши у внутрішніх конфронтаціях, РПЦ та її агенти впливу в Україні за прямої підтримки російських спецслужб розгорнули нову кампанію з дискредитації ПЦУ, яка має на меті розколоти українську церкву.

    Експерт впевнений, що Російська розвідка після Шарія активізувала проти України”консерву” на Кіпрі і всю підконтрольну “рать”.  Маюється на увазі як прямі погрози представників партії Шарія та їх лідера на адресу єпископа ПЦУ Адріана (Кулика), так і поширення у відкритих джерелах деяких анонімних листів з пропозицією зміщення митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського Православної церкви України Олександра (Драбинка).

    Все це здійснюється при безпосередній координації із ФСБ РФ із використанням медійних ресурсів групи ОПЗЖ до їх закриття, а також низки інформаційних площадок, контрольованих РПЦвУ. Тому не дивно, що у самому московському патріархаті побоюються, що після закриття каналів Медведчука, наступними можуть прикрити їх.

    Інформаційні атаки російських спецслужб на ПЦУ плацдармі пов’язані з майбутнім візитом Вселенського патріарха Варфоломія до України, що стане ще одним потужним та непоправним ударом для позицій РПЦ – як однієї з метастазів “русского міра” в Україні. Тому РПЦ та її філія в Україні, а також спецслужби РФ будуть робити все можливе та неможливе, щоб зазначений візит зірвати.

    Фото: www.chernectvo.com

    Найсвіжіше

    Популярне