Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Екс-митрополит Грузинської церкви закликав покаятись патріарха Іллю ІІ

    Колишній митрополит Чкондідський Петра (Цаава) відгукнувся про засідання Синоду і заявив, що у грузинського Патріарха Іллі ІІ немає права одноосібно ухвалювати рішення. Крім того митрополит заявляє, що Патріарх повинен покаятися за період свого правління.

    «Я закликав його до покаяння за своє нечисте правління. Йому є за що покаятися перед грузинським народом, що десятиліттями нечиста людина управляє церквою і звела себе в святого за життя. Він створив з себе ідола і майже зробив грузинський народ ідолопоклонниками», – заявив владика Петра в ефірі «Руставі 2», передає apsny.ge.

    Нагадаємо, за інформацією Грузинської Православної Цервкви, 11 лютого відбудеться засідання Священного Синоду. Асоціація релігієзнавців Грузії стверджувала, що будуть обговорювати питання усунення Іллі ІІ і призначення новим предстоятелем ГПЦ патріаршого місцеблюстителя, митрополита Сенакського і Чхороцкуського Шио (Муджирі). У Грузинській церкві спростували ці чутки про відставку патріарха Іллі II.

    Нагадаємо, що 31 жовтня 2019 року, митрополит Чкондідський Петра (Цаава) був позбавлений Патріархом Іллею ІІ священного сану. Патріарх відправив Петра Цааву в монастир для замолювання гріхів.

    Раніше грузинський богослов пояснював, що Грузинська церква визнає ПЦУ коли буде загальна згода всього єпископату. Також Грузинський Патріархат висловив офіційний протест РПЦ через незаконні дії на його території.

    Найсвіжіше

    Популярне