Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Вибори нового Сербського патріарха пройдуть 18 лютого

    Процес обрання нового патріарха Сербії розпочнеться 18 лютого. Про це повідомив місцеблюститель Патріаршого Престолу митрополит Дабар-Боснійський Хризостом, передає orthodoxtimes.com.

    Вибори відбуватимуться у два етапи: спочатку первосвященники обиратимуть трьох кандидатів між собою, потім їхні імена будуть поміщені у окремі конверти в Євангеліє, а чернець витягне один із конвертів, визначивши остаточний вибір.

    10 лютого буде названо місце виборчого процесу (можливі три місця), а також ім’я ченця, який витягне конверт.

    Нагадаємо, блаженний патріарх Сербський Іриней помер від ускладнень, викликаних вірусом COVID-19, у п’ятницю, 20 листопада 2020 року. За кілька тижнів до смерті він очолив відспівування митрополита Чорногорського Амфілохія (Радовича), котрий також помер від наслідків ковіду, і якого ховали у відкритій труні.

    “Були помилки. Треба визнати, що ми недооцінили коронавірус і не усвідомлювали, що він приносить, що це вбивчий вірус, який вбив нашого патріарха Іринея, митрополита Чорногорії Амфілохія, єпископа Мілутіна, десятки священиків, ченців та черниць. Те, що сталося, може бути ціною нашої невідповідності заходам, встановленим епідеміологічними службами”, – сказав місцеблюститель Сербського патріаршого престолу митрополит Дабар-Боснійський Хризостом.

    Спочилий патріарх Іриней. Світлина з відкритих джерел

    Найсвіжіше

    Популярне