Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Від коронавірусу помер очільник Чорногорської філії Сербської Церкви

    Митрополит Чорногорський і Приморський Сербської православної Церкви Амфілохій (Рісто Радович) помер у п’ятницю 30 жовтня 2020 року у віці 82 років.
    Останнім часом він боровся з коронавірусом, який, в підсумку, йому не вдалося перемогти, повідомляє офіційний сайт Сербської церкви.
    Митрополит Амфілохій активно критикував автокефалію ПЦУ та підтримував РПЦ. Виходив на мітинги проти влади Чорногорії й агітував за опозицію. Амфілохій засуджував уряд Джукановича за «створення лжецеркви», визнання Косова і приєднання до санкцій проти Росії.
    6 жовтня 2020 року захворів на коронавірус. Слід зазначити, що з першого моменту госпіталізації до лікарні в Подгориці, лікарі робили все можливе.
    В останні кілька днів у митрополита Амфілохія, попри всі вказівки на те, що він подолає небезпеку, розвинулася гостра пневмонія, яка призвела до його смерті.
    Рісто Радович народився в місті Морача, Чорногорія, 7 січня 1938 року. Закінчив Богословську семінарію в Белграді в 1962 році. Він був висвячений на священника в 1968 році.
    15 червня 1973 р. Він отримав ступінь доктора філософської школи в Афінах.
    16 червня 1985 року він був висвячений на єпископа Банатського з кафедрою в місті Вршац. Висвячення здійснив Патріарх Сербський Герман у співслужінні Митрополита Кефалінії Прокопія (Грецька Церква) та єпископа Жічського Стефана (Боца), єпископа Шумадійського Сави (Вуковича) і єпископ Далматинського Миколи (Мрджя).
    30 грудня 1990 року він був обраний митрополитом Чорногорським та Приморським Сербської православної церкви. Проводив пастирське служіння на території Чорногорії.
     

    Найсвіжіше

    Популярне