П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Глава МЗС РФ назвав Алєксандра Нєвского «персонажем кінематографу»

    «Як то кажуть, не в силі Бог, а в правді, устами одного відомого персонажа російського кінематографа. І у нас також є гарне прислів’я, яке потрібно пам’ятати: м’яко стелимо, але жорстко спати», — попередив 3 лютого міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров свого колегу з Йорданії Аймана Хусейна Абдаллу ас-Сафаді.

    Слова «Не в силі Бог, а в правді» традиційно приписуються князю Алєксандру Нєвскому, якого в РПЦ вважають святим, а Сєргєй Лавров позиціонує себе як православна людина, адепт РПЦ МП, повідомляє Credo.press.

    «Ті на Заході», хто приймає за прояв слабкості «ввічливі манери» Кремля стосовно опозиції і мирних мітингарів – «дуже сильно помиляються», – додав Лавров.

    Як повідомляє РІА «Новости», глава МЗС РФ відзначив, що західні ЗМІ керуються подвійними стандартами при висвітленні демонстрацій в Росії. Вони нібито показують «тільки реакцію поліції на дії демонстрантів, а самі дії демонстрантів залишають за кадром».

    Раніше Лавров потрапив у скандал з українською іконою за €12,5 мільйонів.

    Нагадаємо, по всій Росії відбуваються мітинги. Затримано тисячі людей. Постраждало – сотні. Попри це, РПЦ демонстративно мовчить, бо сама вимагала репресій. Щобільше, священник РПЦ Максим Козлов зажадав нових захоплень, яким був Крим.

    Найсвіжіше

    Популярне