Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Діловому на Закарпатті громада ПЦУ потрапила у храм, блокований РПЦвУ

    Чергова перемога української церкви на Закарпатті. 4 лютого парафіяни ПЦУ у селі Ділове потрапили у храм, який блокували представники московського патріархату, попри рішення суду передати майно громаді, яка більшістю голосів покинула РПЦвУ і перейшла до ПЦУ.

    Про це повідомляє єпископ Закарпатський ПЦУ Варсонофій на своїй сторінці у Facebook

    «Сьогоднішній день насичений подіями. Найперше: в с.Ділове Рахівського району наша релігійна громада Успіння Пресвятої Богородиці, згідно рішення суду, отримала доступ до належних їй церковних споруд (храму та церковного будинку). Державний виконавець здійснив опис майна для передачі його законному власнику – нашій релігійній громаді», – написав єпископ ПЦУ.

    Він зауважив, що не обійшлось без провокацій зі сторони представників Хустської єпархії РПЦвУ, але, завдячуючи працівникам поліції та СБУ, вдалося виконати рішення суду.

    «Я дякую керівництву та працівникам Обласного Управління Національної поліції України в Закарпатській області та УСБУ в Закарпатській області за забезпечення дотримання Законів України та рішень судів, під час передачі майна релігійної громади її законному власнику. Вітаю нашу релігійну громаду Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ с.Ділове з виконанням рішення суду», – підсумував єпископ української церкви.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що у Діловому віряни РПЦвУ ночують в храмі аби не віддавати його громаді ПЦУ за рішенням суду. 5 січня коли виконавча служба мала передати храм громаді ПЦУ, яка виграла всі суди і покинула московську церкву в 2019 році, прихильники РПЦвУ приїхали автобусами з інших сіл і заблокували вхід до храму. Представники РПЦвУ заходили у захоплений храм показуючи дулі й середні пальці. Також 10 січня у цьому ж селі, зловмисники скоїли два підпали майна вірян ПЦУ. За кілька днів до підпалів владика Варсонофій писав, що священникам ПЦУ надходять погрози.

    Найсвіжіше

    Популярне