П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Українці в Парижі попередили російську провокацію після нападу на підлітка

    Представники української громади в Парижі попередили про провокацію, яку готували проросійські активісти у французькій столиці, маніпулюючи наслідками трагедії, коли був жорстоко побитий український підліток.

    Йшлося про організацію і заклики взяти участь в марші «проти насильства» в Парижі нібито на підтримку хлопця, що в умовах карантину є незаконною акцією, пише GuildHall.

    «Паризькі українці і наші друзі! У справі замаху на Юру заарештовані нападники, хлопець потроху одужує, поліція і лікарі працюють професійно. За інформацією від Наталії, Юриної мами, родина не має відношення до маршу «проти насильства», запланованого на неділю, і не братиме в ньому участі. Залишаємося будинку і не забуваємо, що епідемія коронавируса триває, як і обмежувальні, введені в зв’язку з нею», – написала адміністратор групи «Україна-Франція» в Фейсбуці, українська журналістка в Парижі Алла Лазарєва.

    Вона також висловила застереження, що «прокремлівські активісти використовують напад на Юру в своїх внутрішніх російських політичних цілях: щоб відвернути від протестів на підтримку Навального, також запланованого на неділю».

    «Трагедію української сім’ї намагаються використовувати далеко не наші друзі. І не від великого співчуття. Для них – це можливість ще раз стукнути нас лобами, ще раз намагатися поширити міф про «адіннарод». Це провокація, від якої сім’ї Юрія краще не буде, а українська громада програє», – переконана активістка Об’єднання українців Франції Оксана Чорна.

    «Поки Юра одужує, його сім’я і близькі не підтримують всілякі марші і маніфестації, щоб уникнути провокацій. Будьте уважні, щоб не дати себе використати пропагандистам», – йдеться в замітці українки у Франції Інни Власюк.

    Як стало відомо українським активістам у Франції, ініціатива провести марш «проти насильства» в зв’язку з трагедією, що сталася з українським підлітком, належить відомому пропагандисту «русского міра», голові Координаційної ради російських співвітчизників у Франції Гєоргію Шепєлєву. Він також є адміністратором закритої групи в Фейсбуці «Россія-Франція: давайтє знакоміться», в якій, власне, і координувалося проведення нелегального публічного заходу в Парижі 31 січня.

    Як повідомлялося, 15 січня в Парижі група невідомих жорстоко побила 14-річного українського підлітка. Близько десяти нападників з металевими палицями, битами і ножами атакували компанію студентів.

    Найсвіжіше

    Популярне