П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав українців з Хрещенням Господнім

    Хрещення Ісуса Христа є для нас даром освячення, що веде до життя вічного, воно є купіллю нового духовного народження людини.

    Про це говориться у привітанні митрополита Київського та всієї України Епіфанія з нагоди свята Богоявлення.

    Сердечно вітаю усіх з великим святом Богоявлення, Хрещення Господнього! Воно має особливе значення в історії нашого спасіння, нагадуючи про євангельську подію, коли Ісус Христос прийняв хрещення від Іоана Предтечі у річці Йордан. Це свято звемо ще Богоявленням, бо саме тоді явився людям Господь, єдиний у трьох Особах – Отець, Син і Дух Святий: втілений Син Божий хрестився у водах Йорданських, Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голуба, а з Неба було чути голос Бога-Отця: «Це є Син Мій Улюблений, в Ньому Моє благовоління» (Мф. 3: 17).

    Явлення Пресвятої Трійці на Йордані дає нам чітке розуміння того, що всі три іпостасі рівні між собою. Спаситель став відомим людям під час хрещення і після нього публічно розпочинає Свою благу справу принародного служіння заради спасіння всіх людей. Хрещення Ісуса Христа є для нас даром освячення, що веде до життя вічного, воно є купіллю нового духовного народження людини. Для кожного віруючого, який охреститься в ім’я Трійці, відкриваються небеса, і він вступає в таємниче благодатне єднання з Отцем, Сином і Святим Духом. З моменту хрещення людина стає носієм і храмом Духа Святого.

    В пам’ять про подію на Йордані ми звершуємо особливе освячення води, закликаючи благодать Святого Духа, щоби Господь освятив водне єство і через це дав нам духовну силу і міць. Сьогоднішнє свято відкриває нам істинний шлях, спонукає до переміни – покаятися, очиститися, зодягнутися у новий духовний одяг. Тож, святкуючи Богоявлення, з любов’ю зустріньмо Господа нашого Ісуса Христа, Який йде на Йордан хреститися від Іоана задля спасіння всіх народів. Богу нашому слава на віки віків!

    Найсвіжіше

    Популярне