Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Журналістка 112 каналу просила «захистити Донбас від української армії»

    Журналістка “медведчуківського” 112-го каналу Дар’я Чирах у 2014 році на своїй сторінці в Інстаграмі опублікувала фото із антиукраїнськими заявами. Скандал розгорівся нещодавно, після того, як на це фото звернули увагу.

    Попри те, що на Донбас у 2014 році увірвалися російські кадрові військові, на фото дівчина тримає плакат із надписом англійською мовою, де закликає «захистити Донбас від української армії». Поруч з надписом намальовано георгіївську стрічку.

    Фото журналістки опублікував на своїй твітер-сторінці користувач Євген, передає 24 канал.

    Варто зазначити, що 112-й канал часто транслює російську пропаганду, направлену проти України, Православної Церкви України та Вселенського патріарха Варфоломія. Крім того, «112 Україна» показав православний мультик, озвучений прихильником окупації України, а також відео привітання московського патріарха Кіріла (Гундяєва). Також, 112 канал активно нав’язував українцям російську «вакцину» й транслював проросійський форум у Святогірській лаврі «Люди миру», на якому вірянка РПЦвУ звинуватила ЗСУ в мародерстві й радила українським бійцям «викопати окопи у себе у будинку».

    Своє фото журналістка 112 каналу вже видалила й пояснила, що в дитинстві була оточена пропагандою.

    «Я не можу сьогодні виправдатись, що було тоді в голові – зовсім не розумію. Однак та 14-річна дитина і сьогоднішня 20-річна дівчина – це різні люди із різними поглядами на життя», – написала вона у фейсбуці, додавши, що цей вчинок був «помилкою дитинства».

    Найсвіжіше

    Популярне