Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    США запровадили санкції проти російських агентів впливу в Україні

    Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило санкції проти низки російських агентів впливу, які здійснювали підривну діяльність на шкоду США, зокрема у виборчий процес.

    Про це пише “НВ” з посиланням на сайт американського відомства.

    Відтепер, під дію санкцій потрапили:

    • Олександр Дубінський – народний депутат від президентської партії “Слуга народу”;
    • Дмитро Ковальчук – помічник народного депутата Андрія Деркача, проти якого вже запроваджено санкції;
    • Костянтин Кулик – колишній прокурор, причетний до публікації так званих “плівок Деркача”;
    • Олександр Онищенко – колишній нардеп-утікач, який перебуває під слідством;
    • Антон Симоненко – пов’язаний з нардепом Деркачем;
    • Андрій Теліженко – колишній працівник посольства України в США;
    • Петро Журавель – пов’язаний з нардепом Деркачем;
    • ТОВ “Ера-Медіа”;
    • Інформаційне агентство “Only News”;
    • Сайт NabuLeaks – nabu-leaks.com;
    • ТОВ Скептик / Бегемот Медіа.

    У Мінфіні пояснили, що зазначені особи і компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем.

    “Російська кампанія з дезінформації, спрямована проти американських громадян, це загроза нашій демократії. США продовжать агресивно захищати цілісність наших виборчих систем та виборчого процесу”, — заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

    Важливо, що осіб, які підпадають під дію санкцій, прямо називають російськими агентами впливу, які діють в рамках розгалуженої мережі російських спецслужб на території України. При цьому, американці зовсім не акцентують увагу на наявності у них українського громадянства.

    Офіційний Вашингтон заявив, що починаючи з 2019 року нардеп Деркач та його спільники використали американські ЗМІ, соцмережі та окремих впливових американців для поширення необґрунтованих та неправдивих тверджень про те, що нинішні і колишні офіційні особи США причетні до корупції, відмивання грошей і незаконного політичного впливу в Україні.

    У вересні 2020 року Штати запровадили персональні санкції проти трьох громадян Росії і громадянина України, народного депутата Андрія Деркача за втручання у виборчий процес.

    У Вашингтоні переконані, що Андрій Деркач підтримує тісні зв’язки із спецслужбами РФ і виконує роль активного російського агента протягом, щонайменше, десять років.

    Під час президентських перегонів у США нардеп Деркач оприлюднив записи, на яких, як він стверджує, нібито записані переговори п’ятого президента України Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом, а також з президентом РФ Володимиром Путіним.

    Через деякий час, нардепи Олександр Дубінський та Андрій Деркач на спільній пресконференції заявили про необхідність розслідування нібито корупції Джо Байдена. Вони ініціювали створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо “плівок Деркача”.

    Найсвіжіше

    Популярне