П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Українського екс-дипломата Теліженка звинувачують в причетності до російської агентурі

    Держдепартамент США відкликав в’їзну візу у екс-співробітника посольства України в Сполучених Штатах Андрія Теліженка, його можуть визнати російським агентом.
    Як повідомив американський телеканал CNN, посилаючись на неназваних співрозмовників з США та України, він співпрацював з республіканцями з метою поширити необґрунтовану теорію змови про сім’ю Джозефа Байдена, а також про іноземне втручання у вибори президента в 2016 році.

    У свою чергу, демократи звинувачували колишнього дипломата в умисному поширенні російської дезінформації, передає Інформаційний навігатор.

    Про рішення Вашингтона Україна дізналася після безуспішної спроби Теліженка сісти на авіарейс з Києва до Нью-Йорка. Як повідомляють тележурналісти, в уряді США допускають введення санкцій стосовно колишнього дипломата і визнання Теліженка російським агентом.

    Аналогічна ситуація сталася і в вересні: Вашингтон ввів санкції відносно депутата Верховної Ради України Андрія Деркача, назвавши його чинним російським агентом. Його звинуватили в спробах втручання у президентські вибори США-2020.

    За словами теперішнього посла України в Сполучених Штатах Володимира Єльченка, екс-співробітник посольства Теліженко повністю заслужив таке ставлення. Ситуацію він не прокоментував, пославшись на конфіденційність візових питань.

    Найсвіжіше

    Популярне