Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вимагають від України докази, що ікона подарована Лаврову, є краденою

    “Найкращий захист – це напад”, – вирішили в Російській православній церкві і почали атаку на Україну в ситуації навколо луганської ікони, яку Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ Російської Федерації Сєргєю Лаврову.

    У найкращих традиціях 90-х, представник РПЦ відзначився реплікою в адресу України: “а ви доведіть, що ікона крадена!”.

    Видання “Новости Донбасса” повідомляє, що в ефірі телеканалу “Россія-24” очільник Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Іларіон (Алфєєв) сказав наступне: “Наскільки мені відомо, до цього часу не надано доказів того, що ікона є надбанням України. Якщо це дійсно так, якщо це крадена ікона, про що міг не знати дарувальник ікони, тоді, звісно, вона підлягає поверненню”, – заявив архієрей РПЦ і наголосив, що підтвердити походження ікони повинен експертний висновок.

    Чудова промова митрополита Іларіона (Алфєєва) – і Додіка виправдав, і Україні претензії пред’явив.

    Нагадаємо, сербський член президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ РФ Сєргєю Лаврову ікону, яка була викрадена з українського міста Луганськ. Після того, як подія спровокувала скандал, російська сторона повернула ікону представництву БіГ.

    Мілорад Додік на пресконференції 5 січня, заявив, що поверне українську ікону, викрадену в Луганську, тим, від кого її отримав, – але не Україні.

    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що Україна і надалі вимагає повернення православної ікони, викраденої в Луганську і подарованої Сєргєю Лаврову.

    Найсвіжіше

    Популярне