Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ раптово захворів напередодні передання храму ПЦУ

    Священник Російської православної Церкви в Україні Майор Іван раптово захворів на коронавірус за день до того, як виконавча служба мала забезпечити виконання рішення суду і передати храм у селі Ділове громаді ПЦУ, яка у січні-лютому більшістю голосів покинула московську церкву.

    Відповідні документи які це підтверджує опублікував єрарх ПЦУ єпископ Закарпатський і Ужгородський Варсонофій. Він звинуватив в обмані священника московської церкви. «Запитання до отця Майора: Чи вчать в Хустській єпархії РПЦвУ, що батько брехні диявол???! Хто ваш духовний батько представники Хустської єпархії РПЦвУ під керівництвом вл. Марка (Петровція), якщо ви постійно ганебно обманюєте???», – написав єпископ ПЦУ.

    Фото: Єпископ Варсонофій

    У документі, за 4 січня 2021 року, священнослужитель РПЦвУ Іван Майор просить відтермінувати виконання рішення Рахівського районного суду Закарпатської області від 23 червня 2020 року та постанову Закарпатського апеляційного суду від 24 листопада 2020 року у цивільній справі № 305/2229/19 через свою коронавірусну хворобу. Також служитель московського патріархату зобов’язався «невідкладно та невідворотно» виконати всі рішення суду після виздоровлення від коронавірусу.

    Фото: Єпископ Варсонофій

    Нагадаємо, 5 січня 2021 року поліція заблокувала вхід законним парафіянам ПЦУ вхід до храму, хоча всі суди громада виграла. Представники РПЦвУ заходили у храм й показували вірянам ПЦУ середній палець і дулі. Поліцією командував місцевий сепаратист «Русинської народної республіки» Венедикт Хромей.

    Єпископ ПЦУ Варфсонофій назвав це свавіллям. За його словами правоохоронці захищали не громаду, а церкву агресора. Священникам ПЦУ на Закарпатті надходять погрози.

    Фото: скріншот із відео

    Найсвіжіше

    Популярне