Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Привітання Кірілом Байдена ресурси РПЦ назвали «протокольним кроком»

    Ресурси Російської православної Церкви назвали «протокольним кроком» привітання очільником московського патріархату Кірілом (Гундяєвим) переможця виборів у США Джо Байдена.

    За словами телеграм каналу «Лабрариум», на який посилається Raskolam.net, таке привітання не є висловленням певного схвалення особисто московським патріархом або РПЦ Байдена, а це всього-на-всього, «протокольний крок» і дипломатичний етикет.

    Російські «експерти» переконують, що Кіріл не міг уникнути привітання Байдена, бо має там парафії московського патріархату. «Як би він до нього не ставився і якої б думки не був про його позиції».  При цьому всьому, очільника Відділу зовнішньоцерковних зв’язків Іларіона (Алфеєва) ресурси РПЦвУ назвали «особою більш вільною у висловлюваннях», бо той, не є першою особою РПЦ.

    Виходить, що «експерти» РПЦ прямо і відкрито назвали лицемірство Кіріла (Гундяєва) «протокольним кроком» і «дипломатичним етикетом», бо на їх думку він не може собі дозволити критики Байдена. Але ж як тоді заповідь, не брехати? Чи лицемірити можна «першим особам РПЦ» і коли є вигода для московської церкви? Подвійні стандарти у виконанні Іларіона й Кіріла.

    Нагадаємо, патріарх московський Кіріл (Гундяєв), слідом за президентом Російської Федерації Владіміром Путіним, привітав Джо Байдена з перемогою на президентських виборах в США і висловив готовність до співпраці з новим американським лідером.

    Раніше посол США в Греції сказав, що Росія далі прагне зруйнувати єдність православної церкви. Крім того, В РПЦ «занепокоєні» долею ядерної зброї США після виборів американського президента.

    Найсвіжіше

    Популярне