П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині перепоховали останки 25 вояків, загиблих у Першій світовій війні

    11 листопада в смт Івано-Франкове відбулось перепоховання останків 25 вояків австро-угорського та російського війська, які загинули у роки Першої Світової війни на Львівщині.
    Про це повідомляє Яворівська районна державна адміністрація.
    Перепоховання на військовому цвинтарі відбулось за сприяння ГО «Товариство пошуку жертв війни «Память» та ГО «Закінчимо війну». Похорон та християнську молитву звершили капелани Православної Церкви України протоєрей Назарій Дадак, Святослав Юрків та Іван Ревуцький.

    Учасники пошукових розкопок кажуть, що їм так і не вдалося отримати фінансування від обласної влади для проведення цих заходів. Відтак, організації вкотре перепоховуватимуть вояків власними силами.
    «Ми постійно звертаємося з проханням профінансувати чи то пошукові роботи, чи перепоховання, але отримуємо тільки відписки. В результаті останки людей місяцями лежать у мішках. До річниці закінчення Першої світової війни 11 листопада ми все-таки проведемо перепоховання 25 вояків австро-угорського та російського війська. Бо загиблі мають право на повагу. Шкода, що це розуміють не всі», – додав Любомир Горбач.
    Нагадаємо, сьогодні День пам’яті загиблих у Першій світовій війні. У Києві полеглих вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів представниками країн Співдружності та ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне