Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії заговорили про серію терактів в Україні Великодньої ночі

    Російські пропагандисти заговорили про серію терактів в Україні великодньої ночі з 23 на 24 квітня, які готують нібито неонацисти. Варто зазначити, що це не перший випадок, коли росСМІ «передбачають» події, які насправді робить путінська армія, тож українцям потрібно бути особливо обережними.

    Про це пише пропагандистське видання RG.RU, посилаючись на інформацію начальника Національного центру управління обороною (НЦУО) РФ генерал-полковника Михайла Мізінцева. За словами російського військового, теракти готуються нібито готують в Одеській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській та Харківській областях.

    «Для їх скоєння з числа націоналістичних батальйонів уже сформовано понад 70 мобільних груп, розміщених на автофургонах і автомобілях підвищеної прохідності, оснащених мінометами – так звані „блукаючі міномети“. Їхнє завдання – обстріляти православні храми та церкви у Великодню ніч», – сказав російський військовий.

    Мізинцев також додав, що у їхньому скоєнні «київський режим» нібито «несправедливо» звинуватить окупантів і притягне для їхнього висвітлення багато «західних репортерів».

    Нагадаємо, російські Telegram-канали ще за день натякали на можливий обстріл вокзалу у Краматорську. В одному з постів громадянам, які евакуюються із міста, рекомендувалося їхати не на залізничному транспорті. У перші хвилини після атаки пропагандистські пабліки взяли відповідальність за ракетний удар. Проте після того, як стало відомо про смерть мирних жителів, ці повідомлення було видалено.

    Схожий випадок був і у Запорізькій області: росіяни обстріляли Василівку і везли туди пропагандистів, щоб звинуватити ЗСУ.

    Скріншот із повідомлення російських пропагандистів

    Найсвіжіше

    Популярне