Інформацію про вибух запостили о 10:25, хоча перші повідомлення в чатах почали з’являтися приблизно о 10:30, що підтверджують більшість людей.

Але тут варто звернути увагу на те, що у твітері повідомлення опублікували через TweetDeck. Цей сервіс призначений для надсилання відкладених постів – тих, які написали заздалегідь і виставили на певну годину.

Згодом пропагандисти видалили свій пост. Але скріншоти не горять.

Скриншот з пропагандистського посту “РИА Новости” / Джерело: телеграм-канал Оперативний ЗСУ

Брехня на брехні: росіяни не можуть визначитись, що правдоподібніше

Ще один цікавий момент – “РИА Новости” написало, що це Україна обстріляла Краматорськ. Тим часом одразу після обстрілу оосійські телеграм-канали почали поширювати відео з місця події й писати, що їхні військовослужбовці “обстрілюють позиції ЗСУ”. Згодом ці пости видалили або виправили.

Як російські телеграм-канали брехали про обстріл у Краматорську / Скриншот

Знову росіяни заплутались у власній брехні й не можуть визначитись – на вокзалі ховались ЗСУ чи Україна сама себе обстріляла.

За 10 хвилин до обстрілу Росія запустила ракети з тимчасово окупованого Шахтарська

І поки Росія намагається заперечити свою провину за ракетний удар по вокзалу, де перебували тисячі мирних людей, у мережі з’явилося відео з тимчасово окупованого Шахтарська, який наразі контролюють бойовики. Ракети з Шахтарська вилетіли приблизно о 10:20. Відстань від Краматорська становить близько 140 кілометрів.