Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У Луцьку священник РПЦвУ за $45 тис. продає землю, де хотів побудувати храм

    Священник Московського патріархату у Луцьку за 45 тисяч доларів хоче продати земельну ділянку площею 5 соток на вулиці Конякіна. Раніше служитель РПЦвУ хотів побудувати там церкву, але через спротив місцевих жителів вирішив таки продати ділянку.

    Оголошення про продаж ділянки, щодо якої розгорівся чималий скандал між власником та мешканцями сусідніх будинків, опублікувало місцеве агентство нерухомості, повідомляють Волинські новини.

    Торік місцеві мешканці дізналися, що ділянку викупив священник Волинської єпархії РПЦвУ Іоанн Піпаш, який вирішив збудувати там храм. Тоді ж і виник конфлікт між священником та мешканцями багатоповерхівок.

    Ця ділянка розташована впритул до стін багатоповерхівок. Ще кілька років тому там був дворовий майданчик. Паркан також мав бути демонтований – відповідні наклейки з цією вимогою розмістили працівники муніципальної варти, однак припис ніхто не виконав.

    Цієї весни лучани вчергове занепокоїлися: на територію почали звозити щебінь. У міській раді, своєю чергою, повідомили, що жодних дозволів на будівництво церкви на цій території не видавали і видати не зможуть, бо це суперечить містобудівній документації.

    Судячи з фото, поданих у оголошенні, ділянка на вулиці Конякіна, яку продають через агентство – саме та, де священник Іоанн Піпаш мав намір збудувати храм. Щоправда, в оголошенні неправильно вказана площа: 0,5 га замість 0,05 га. У ЗМІ уточнили, що за вказаним телефоном рієлторка уточнила, що площа ділянки саме 5 соток.

    Фото: Фото з соцмереж

    Виручити власник за цю землю хоче 45 тисяч доларів. Продається площа для будівництва торговельних будівель. Саме таким і є цільове призначення цієї ділянки, відповідно до кадастрової карти.

    Фото публічної кадастрової карти України

    Найсвіжіше

    Популярне