Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулась наукова конференція про стан православ’я в Україні: виклики, проблеми, прогнози

    29 березня 2024 року члени громадської організації «Софійське Братство» взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Сучасний стан православʼя в Україні: виклики, проблеми, прогнози».

    Захід відбувся в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова за участі Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України, повідомляє ГО “Софіївське братство”.

    Під час конференції виступили професори, богослови та представники релігійних організацій, зокрема завідувач кафедри богословʼя та релігієзнавства УДУ імені Михайла Драгоманова Віктор Бондаренко, завідувач Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім.Г.С.Сковороди НАН України Олександр Саган, ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості протоієрей Георгій Коваленко, професор кафедри богословʼя та релігієзнавства УДУ імені Михайла Драгоманова Юрій Чорноморець, доктор філософії і богословʼя Київської православної богословської академії протоієрей Андрій Дудченко та інші.

    Обговорювалися питання розвитку «Софійського Братства», необхідність створення регіональних осередків організації для підвищення її ефективності. Також було порушено питання Законопроєкту 8371, який науковці визнали недосконалим та таким, що може завдати шкоди авторитету України на міжнародній арені.

    У другій частині конференції виступили представники Православної церкви України, науковці та релігієзнавці. Обговорювалися проблеми комунікації в православному середовищі, як в Україні, так і за кордоном.

    За результатами заходу, на пропозицію митрополита Переяславського і Вишневського Олександра (Драбинка), учасники конференції виступлять зі спільною Заявою щодо порушених у ході заходу проблемних аспектів функціонування українського православʼя.

    Найсвіжіше

    Популярне