П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Гоніння? Священник УПЦ (МП) вдарив у голову священника ПЦУ

    Поки УПЦ (МП) розповідає в ООН про гоніння на православ’я, її служителі б’ють священників на Волині. У селі Волошки Ковельського району священник ПЦУ отримав тілесні ушкодження від священника УПЦ (в єдності з МП) Віталія Лашти.

    Про це йдеться у сюжеті 12 каналу, передає “Еспресо.Захід”.

    Інцидент трапився перед самим входом у храм. На місці на той час була поліція, шарпанину самі ж віряни знімали на відео. Церковна громада у цьому селі ще в жовтні вирішила приєднатися до ПЦУ однак священик Віталій Лашта лишився в УПЦ МП. У храм свою колишню паству пускати не хоче, на запитання про напад на новопризначеного настоятеля церкви у Волошках усе заперечує.

    “Неправда, він мене побив. Ми йшли із слідчою-оперативною групою до дверей, вони нас почали штовхати, бити оце точно правда. Будьте здорові”, – сказав він.

    Новий настоятель церкви, якого призначив владика Волинської єпархії ПЦУ Михаїл – о. Валерій Братунь розповів, що Лашта, який намагався увійти в храм, вдарив його зненацька рукою, в якій тримав ключі.

    “Тут декілька секунд воно все відбувалося, не встиг навіть зосередитися і зрозуміти, але коли вже був нанесений удар, то я побачив. Я спочатку розумів, що рукою було завдано, але люди, які бачили, що це це були ключі і воно було близько, міг і до ока…”, – зазначив священик ПЦУ Валерій Братунь.

    У поліції на запитання, чи зверталися до них священики із Волошок щодо побиття 16 березня, відповіли – заяву подав лише о. Валерій Братунь. Водночас Лашта викликав поліцію, заявивши, що в церкву хочуть проникнути невідомі, попри те, що добре знає своїх односельців. У ПЦУ кажуть, що йому важко змиритися з тим, що уже не зможе правити службу у волошківській церкві. У ці вихідні її зачинили на нові замки і опечатали аж до моменту, коли туди увійде громада ПЦУ.

    “І вирішили опечатати церкву, щоби не було ніяких провокацій. Ми опечатали церкву, опечатали недільну школу, поліція опечатала. Слідча група опечатали храм до завершення ось тієї судової тяганини”, – зазначив благочинний Голобського округу ПЦУ о. Андрій Сех, додавши, що перед тим на камери зафіксували все майно, що є в церкві, аби запобігти можливим крадіжкам.

    Поки триває судова тяганина за храм, релігійна громада ПЦУ в селі Волошки з власної волі вирішила і далі молитись у місцевому клубі, як це роблять з жовтня минулого року. За новою традицією після служби у клубі хресним ходом ідуть до церкви і на її подвір’ї моляться за Україну.

    Нагадаємо, митрополит УПЦ (МП) підозрюваний у колабораціонізмі освятив новий храм.

    Найсвіжіше

    Популярне