Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Нардепка: Росія застосовує у США дезінформацію про “релігійні гоніння” в Україні

    Росія активно веде інформаційну кампанію в Сполучених Штатах, поширюючи твердження про “релігійні гоніння” в Україні, повідомила голова фракції “Голос” Олександра Устінова.

    В інтерв’ю “Главкому” депутатка висловила надію на прийняття законопроєкту щодо Церкви в найближчі місяці.

    “Насправді я хочу вірити, що законопроект про московських попів таки буде проголосований, тому що це є вимогою суспільства. Зараз ключове – правильно комунікувати його з нашими міжнародними партнерами. Бо я знаю, як зараз дуже потужно працює Росія, особливо в Сполучених Штатах, розповідаючи, що в нас релігійні гоніння”, – сказала Устінова.

    Вона також зазначила, що українські священики вже кілька разів відвідували Вашингтон, намагаючись пояснити, що в Україні немає гонінь. Устінова наголосила на унікальності України як мультирелігійної країни, де різні віросповідання існують поруч, і винесення цього факту до міжнародної арени є важливим завданням.

    Причиною дезінформації вважається те, що американці, читаючи закон, сприймають його як релігійний, хоча він насправді стосується ФСБ. Устінова розповіла про постійні звернення з Сенату з проханням пояснити законопроект, оскільки його можуть використовувати в політичних цілях.

    Олександра Устінова підкреслила, що законопроект стосовно Церкви треба обов’язково ухвалити, але при цьому необхідно пояснювати на міжнародній арені, що в документі йдеться взагалі не про Церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне