Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Заходу треба пояснювати, що в законопроєкті щодо “заборони” УПЦ (МП) йдеться не про Церкву, а про ФСБ, -депутатка

    Західним партнерам треба пояснювати, що в законопроєкті щодо “заборони” УПЦ (що в эдносты з МП) йдеться не про Церкву, а про ФСБ.

    Про це сказала народна депутатка України, голова фракції «Голос» Олександра Устінова в інтерв’ю «Главкому».

    За її словами, Росія зараз дуже потужно працює на Заході, особливо в Сполучених Штатах, розповідаючи, що в нас релігійні гоніння.

    “Насправді я хочу вірити, що законопроєкт про московських попів таки буде проголосований, тому що це є вимогою суспільства. Зараз ключове – правильно комунікувати його з нашими міжнародними партнерами. Бо я знаю, як зараз дуже потужно працює Росія, особливо в Сполучених Штатах, розповідаючи, що в нас релігійні гоніння. Натомість ми зараз працюємо, було навіть декілька поїздок наших священників в Вашингтон з поясненнями, що в нас немає гонінь. У нас взагалі унікальна країна, де президент – єврей, міністр оборони – мусульманин, в нас поруч стоять православні й католицькі храми, синагоги й хочуть будувати мечеті. Тому насправді треба більше доносити, що в нас країна не просто мультикультурна, а мультирелігійна, і в нас ніколи не було на цьому ґрунті жодних питань”, – зазначає депутатка.

    Вона наголошує, що з одного боку, треба обов’язково цей законопроєкт ухвалити, з іншого – пояснювати на міжнародній арені, що це взагалі не про Церкву.

    “Треба пояснювати, що мова йде не про Церкву, а про ФСБ. Ми їм наводимо статистику, скільки в нас московських попів вже зараз сидять за допомогу росіянам. Крім того, наводимо приклади, скільки Росія розбомбила церков, скільки вона вбила наших попів і скільки зараз наших капеланів на фронті щодня виконують свої обов’язки. До мене особисто декілька разів з Сенату зверталися з проханням роз’яснити цей законопроєкт, і я розумію, що це постійна рутинна робота, яку потрібно робити. Бо це питання будуть використовувати, особливо серед республіканців, які є більш релігійними, консервативними, їхній електорат частіше відвідує церкву. Тобто, з одного боку, нам треба обов’язково цей законопроєкт ухвалити, з іншого – пояснювати на міжнародній арені, що це взагалі не про церкву”, – наголосила вона.

    Найсвіжіше

    Популярне