Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Щоб не їхати в Болгарію? В Москву прибув патріарх Сербський Порфирій

    Поки православний світ готується до поховання патріарха Болгарської Церкви Неофіта у Московських розкольників та їх союзників інші плани. 15 березня до столиці країни агресорки Москви прибув патріарх Сербський Порфирій.

    Як повідомили на сайті РПЦ, Порфирій прибув для участі у відспівуванні та похованні єпископа Моравійського Антонія, який помер 11 березня, що дуже дивно адже 16 березня відбудеться похорон патріарха Неофіта у Болгарії. Відспівування звершить патріарх Варфоломій у співслужінні духовенства Болгарської, Румунської та інших Помісних Церков.

    Звісно, що Сербський першоєрарх Порфирій навмисне поїхав в росію, щоб мати формальну причину своєї відсутності на похоронах патріарха Болгарського і щоб не співслужити спільну літургію із патріархом Варфоломієм. Адже відомо, що патріарх Порфирій взявся продовжувати проросійську політику в Сербській Церкві. Саме тому, він хоч боїться заявляти про свій розкол від Вселенського патріархату, але уникає співслужіння з представниками Константинопольської Церкви, щоб не втрапити у немилість Москви. Порфирій неодноразово критикував надання Томосу ПЦУ і навіть видав свій томос Охридській Архієпископії, що вважається неканонічним вчинком, який суперечить православній традиції.

    Патріарха Порфирія в Москві зустрів голова ВЗЦЗ РПЦ митрополит Волоколамський Антоній (Севрюк), радник патріарха Московського протоєрей Нікалай Балашов, заступник голови ВЗЦЗ протоієрей Ігорь Якимчук, а також посол Республіки Сербії в РФ Момчило Бабич.

    Тепер Порфирій має бути на похороні маловідомого єпископа, замість того щоб молитись з усім православ’ям за душу спочилого предстоятеля Болгарської Церкви патріарха Неофіта. Ось така ганебна учать промосковських сателітів у світі.

    Найсвіжіше

    Популярне