Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Апостольський нунцій в Україні пояснив слова Папи про «білий прапор» і «переговори»

    Апостольський нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас прокоментував слова Папи Римського Франциска про «білий прапор» і «переговори» між Україною та Росією в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica, передає РІСУ.

    Нунцій розкритикував інтерв’юера за провокаційне питання про «білий прапор» і закликав до більш об’єктивного підходу. Він підкреслив, що Папа Римський глибоко сумує через жертви війни в Україні і закликає до діалогу, щоб зупинити кровопролиття.

    Кульбокас запитав: «Звідки два роки тому взялися ракети, бронетехніка і солдати? З України чи з Росії?».

    Відповідаючи на запитання про те, що ж має зробити Росія, нунцій сказав, що вона повинна припинити вбивати та посилати на українську територію своїх військових, ракети, дрони тощо.

    “…Моє головне завдання — молитися за всіх, за агресора і жертву агресії. Коли я молюся, я прошу, щоб Росія припинила вбивства і щоб Україна знайшла наймудріший шлях впоратися з цією агресією і нестерпним болем”, — заявив апостольський нунцій.

    “Намагатися дати відсіч у цій війні чи здатися? Українці знають свою історію, вони знають, що це відбувалося неодноразово, знають з історії, що ціна підкорення такій владі була набагато вищою — не тільки жертви, а й муки, зокрема масові, як під час Голодомору. І якщо так, постає питання: що принесе більше жертв — протистояння агресору чи укладення якоїсь угоди? І якою в такому разі має бути ця угода? Це не може бути капітуляція”, — сказав Кулбокас.

    Нагадаємо:

    • Папа Римський Франциск, говорячи про війну, сказав, що Україна повинна мати “відвагу білого прапора” і бути готовою вести переговори.
    • У подальшому коментарі представник Ватикану зазначив, що заява понтифіка не була закликом до капітуляції України.
    • Його слова викликали широкий резонанс і багато критичних коментарів.
    • Глава МЗС України Дмитро Кулеба відповів Папі Римському, що прапор України – не білий, а синьо-жовтий.
    • МЗС України викликало нунція Ватикану через слова Папи Римського.

    Найсвіжіше

    Популярне