П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Україна та Німеччина не схвалюють пропозицію Папи щодо ініціативи «білого прапора» від України

    Україна та Німеччина різко розкритикували пропозицію Папи Франциска підняти Україні «білий прапор» в українсько-російському конфлікті. 

    Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також висловила свою незгоду з позицією Папи Римського щодо України, наголосивши, що «не розуміє» його позицію, повідомляє  orthodoxtimes.com 

    «Я твердо вірю, що певні реалії неможливо повністю зрозуміти, поки не станеш їх свідком на власні очі», — додав міністр, який неодноразово відвідував Київ з початку конфлікту. Роздумуючи над своїми розмовами з українськими дітьми, постраждалими від війни, вона задумалася: «Де в цьому всьому Папа?» «Папа має знати про ці речі», — додала вона.

    Бербок зазначила, що якщо Україна та її союзники “зараз не продемонструють мужність, миру не буде”. «Ми маємо бути на боці України і робити все можливе, щоб вона могла захиститися», – підкреслила вона.

    Президент України Володимир Зеленський відкинув пропозицію понтифіка про переговори з Росією, назвавши це дистанційним «віртуальним посередництвом».

    Зеленський утримався від прямого звернення до Папи Римського. Натомість він підкреслив, що ідеї, висловлені Понтифіком, не пов’язані з поточними зусиллями релігійних діячів в Україні підтримати націю. «Вони підтримують нас молитвами, дискусіями та діями. Це дійсно Церква, яка підтримує людей», – сказав Зеленський. «Церква не може перебувати за 2500 кілометрів, відірватися від реальності на землі, намагаючись бути віртуальним посередником між тими, хто прагне вижити, і тими, хто прагне вас знищити», — зауважив Зеленський.

    У нещодавньому інтерв’ю державній телевізійній мережі RTS, яке транслювалося за два дні до цього, Папа Франциск, звертаючись до ситуації в Україні, закликав не вагатися брати участь у переговорах, поки ситуація не загостриться далі.

    Крім того, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба видав тверду відповідь на пропозицію Папи Римського, підтвердивши, що Україна «ніколи» не капітулює перед Росією.

    Нагадаємо, керівник пресслужби Ватикану Маттео Бруні заявив, що папа не просить Україну здатися.

    Найсвіжіше

    Популярне