П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    МЗС України викликало нунція Ватикану через слова Папи Римського

    Міністерство закордонних справ України викликало Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса, щоб висловити офіційний протест проти заяв Папи Римського Франциска про “білий прапор” та “переговори” з Росією.

    “В Україні розчаровані словами Папи щодо “білого прапору” та необхідності “проявити хоробрість і вести переговори” з Росією”, – заявили в МЗС, передає Європейська правда.

    Там додали, що такі заклики “легалізують право сильного і заохочують його до подальшого нехтування нормами міжнародного права”.

    Натомість у Києві очікують від глави Святого Престолу “сигнали у бік світової спільноти про необхідність негайного об’єднання сил для забезпечення перемоги добра над злом, а також апеляції до нападника, а не до жертви”, йдеться в повідомленні.

    Апостольському нунцію в Україні окремо нагадали про “формулу миру” й бажання Києва досягнути миру, який має бути справедливим і заснованим на принципах Статуту ООН.

    Нагадаємо:

    • Папа Римський Франциск, говорячи про війну, сказав, що Україна повинна мати “відвагу білого прапора” і бути готовою вести переговори.
    • У подальшому коментарі представник Ватикану зазначив, що заява понтифіка не була закликом до капітуляції України.
    • Його слова викликали широкий резонанс і багато критичних коментарів.
    • Глава МЗС України Дмитро Кулеба відповів Папі Римському, що прапор України – не білий, а синьо-жовтий.

    Найсвіжіше

    Популярне