Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Сербський патріарх зустрівся із митрополитом РПЦ: замість осудження війни, відбулось вручення ордену

    4 березня патріарх Сербський Порфирій прийняв у Сербській Патріархії голову Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополита Волоколамського Антонія (Сервюка).

    Як повідомляє сайт РПЦ, обговорювалося широке коло питань міжцерковних відносин. У бесіді брали участь також єпископ Бацький Іриней та радник патріарха Московського протоєрей Нікалай Балашов.

    Очевидно, що патріарх Порфирій не засудив російське вторгнення в Україну, яке благословляє патріарх Московський і до якого причетні такі високопоставлені архієреї, як митрополит Антоній. Хоча саме такий вчинок був би виявом християнської любові та справедливості. Щобільше, Сербія нагородила радника Моспатріарха.

    В тронній залі Сербської патріархії міністр праці, зайнятості, ветеранської та соціальної політики Нікола Селаковіч за дорученням президента Сербії Александра Вучича вручив раднику Патріарха Московського і всієї Русі протоєрею Миколі Балашову орден Сербського прапора (II ступеня). Цієї державної нагороди представник РПЦ був удостоєний указом глави сербської держави від 11 лютого 2022 року “за особливі заслуги в розвитку і зміцненні співробітництва та дружніх відносин Республіки Сербії і Російської Федерації”.

    Вручення орденського знака відбулося в присутності патріарха Сербського Порфирія, голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополита Волоколамського Антонія, єпископа Бачського Іринея, єпископа Ремезьянського Стефана, які привітали нагородженого.

    Таким чином і держава Сербія і Сербська Церква дуже підтримують діяльність Московського патріархату, попри безпосередню участь останнього у загарбницькій і гріховній війні. Візит і вручення ордену свідчить про тісну взаємодію між релігійними і політичними структурами країни агресора і Сербії. Українська сторона може розцінювати підтримку Сербією Московського патріархату як підтримку Росії та її агресії.

    Нагадаємо, московський патріархат намагається створити “антиконстантинопольський блок” з двох давніх Церков: Єрусалимської і Антіохійської.

    4 березня 2024 р. патріарх Сербський Порфирій прийняв у Сербській Патріархії голову Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополита Волоколамського Антонія (Сервюка).
    4 березня 2024 р. патріарх Сербський Порфирій прийняв у Сербській Патріархії голову Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополита Волоколамського Антонія (Сервюка).

     

    Найсвіжіше

    Популярне