П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Йосиф про створення нових єпископств у Великобританії: Для нас це радість

    Митрополит Західної і Південної Європи Йосиф висловив подяку Синоду і патріарху Даниїлу за нещодавнє створення двох єпископатів Великобританії, Ірландії та Ісландії і запевнив, що завдяки цим новим структурам буде оптимізовано душпастирську опіку в регіоні.

    Про це повідомляє сайт Румунської Церкви.

    “Від імені Митрополичого Синоду дякуємо Священному Синоду та Блаженнішому Патріарху Даниїлу за підтримку та заохочення. Це рішення Синоду є радістю для нас і ми впевнені, що зі створенням нових єпископств ми оптимізуємо душпастирство в регіоні”, – сказав Архиєпископ Йосиф в інтерв’ю “Базиліці”.

    Ця заява з’явилася після того, як Синод Румунської Православної Церкви на своєму робочому засіданні в четвер прийняв рішення про створення Румунської Православної Єпархії Великобританії з центром у Лондоні та Румунської Православної Єпархії Ірландії та Ісландії з центром у Дубліні.

    Новостворені єпископства увійдуть до складу Румунської Православної Митрополії Західної та Південної Європи, яка складається з Архієпископії Західної Європи та єпископств Італії, Іспанії та Португалії, Великобританії, Ірландії та Ісландії.

    Архієрей  звернувся до румунів у Великобританії, Ірландії та Ісландії і привітав їх з цим “духовним бажанням”, заснованим на їхній місії та жертовності.

    Нагадаємо, Румунський патріарх Даниїл закликав до смирення та щирого покаяння.

    Найсвіжіше

    Популярне