П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) під прицілом через законопроєкт 8371: Релігієзнавець розкрив неприємну правду

    Релігієзнавець, професор Юрій Чорноморець висловив свої думки щодо законопроєкту 8371, який став причиною напруження між Українською православною церквою (УПЦ МП) та державою.

    У своєму дописі експерт підкреслив, що законопроєкт не має на меті забороняти УПЦ (МП), а скоріше націлений на обмеження зв’язків релігійних організацій з центрами в країні-агресорі, що є необхідним кроком в контексті захисту проти російської агресії.

    “Кожен раб Москви є лише раб Москви і не знає ні свободи громадянина України, ні свободи во Христі. Прийшов час звільнити рабів, бо навіть якщо вони самі бажають залишатися рабами, зараз не час мати в Україні якісь залишки рабовласництва,” відзначив Чорноморець, закликаючи до рішучих дій.

    Чорноморець розкрив контраст між публічними заявами УПЦ (МП) про її самостійність та її фактичною залежністю від Московського патріархату. Він наголосив: “Якщо Ви протестуєте проти цього законопроєкту, то визнаєте, що Ваш керівний центр – в Москві, що Ви зв’язані з патріархом Кирилом. Це так і є, бо у листах до ДЕСС митрополит Онуфрій пише про самостійність УПЦ після собору у Феофанії, але сам же на єпархіальному зібранні в грудні 2022 року визнає належність до МП та заявляє про намір просити автокефалію після війни. Офіційний каноніст УПЦ архієпископ Сильвестр пише статті, де фіксує: УПЦ заявила про намір бути автокефальною на собору у Феофанії, але стане автокефальною колись, поки що ж залишається у складі Московського патріархату”.

    Важливо відзначити, що релігієзнавець наголосив на інформаційній війні, яку веде УПЦ (МП) на користь Росії та за гроші, що передаються від Путіна через посередників. Він закликав державу прийняти закон 8371 та звільнити УПЦ (МП) від зв’язків з Москвою, щоб забезпечити свободу для всіх православних в Україні.

    “Це питання про те, що керівництво Московського патріархату проповідує ідеї релігійного нацизму, насаджує ідеї геноциду українського народу, необхідності перетворення всіх українців на росіян – і продовжувати перебувати у Московському патріархаті це зраджувати весь український народ з його вбивцями”,  – підкреслив Чорноморець.

    Аргументуючи необхідність обмежень для УПЦ (МП) через закон 8371, Чорноморець посилається на Конституцію України, яка чітко стверджує право на свободу світогляду, проте залишає можливість обмежень у випадках, коли це необхідно в інтересах захисту громадського порядку та моральності населення.

    Нарешті, Чорноморець закликав українське суспільство діяти відповідно до принципів гідності та свободи, не допускаючи жодного рабства, включаючи залежність від Московського патріархату, яке суперечить як людській гідності, так і ідеалам українського народу.

    Нагадаємо, текст законопроєкту про заборону Церкви з центром в РФ готовий і його розгляне Рада.

    Найсвіжіше

    Популярне