Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл замінив справжню духовність на “політичну релігію”, – Говорун

    Патріарх Кирил замінив справжню православну релігійність і духовність на те, що ми називаємо «політичною релігією».

    Про це заявив в інтерв’ю orthodoxtimes.com  архімандрит, професор Кирило Говорун.

    “Політична релігія може тимчасово захопити окремих людей, але вона не впорається з глибокою екзистенціальною порожнечею, яка живе в людській психіці. Таким чином, люди, які намагаються знайти духовну поживу в церкві, переплетеній з політичними доктринами, часто звертаються до різних парарелігійних кіл”, – пояснює Говорун.

    Він зазначив, що шаманізм і парарелігії* знаходять прихильність багатьох діячів у Кремлі, включаючи путіна. “Попри те, що він удає себе за православного християнина, він, по суті, має дуалістично-магічний погляд на світ. Сприйняття, близьке до шаманізму. Схоже, що створення “шаманського” університету обумовлено модою та тенденціями, що панують у російському політичному класі.

    *Парарелігійність — це термін, який використовується для опису ситуації, коли хтось із релігійного походження не впевнений або неоднозначно ставиться до своєї віри. Це може бути пов’язано з різними факторами, такими як особисті сумніви або вплив інших переконань чи цінностей. Парарелігійність може бути складним досвідом для окремих людей, оскільки може призвести до почуття духовної плутанини та невпевненості.

    Нагадаємо, Новинський веде в США шкідливу для України ІПСО. Також митрополит Євгеній заявив, що попри депортацію, залишається главою РПЦ в Естонії.

    Найсвіжіше

    Популярне