Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Гундяєв образився на Болгарського патріарха через його антивоєнну позицію

    Стало відомо, що “z-патріарх” Кіріл (Гундяєв) образився на останнє послання патріарха Болгарської православної церкви Неофіта, в якому той засудив агресію Росії проти України.

    Як повідомляє видання Bourgas.ru, патріарх Кирил проігнорував патріарха Неофіта та звертався безпосередньо до членів Синоду Болгарської церкви у листі, щодо смерті одного з єрархів Болгарської ПЦ.

    У своєму листі Моспатріарх написав: «Дорогі брати! З сумом дізнався я звістка про кончину Високопреосвященнішого митрополита Слівенського Іоаннікі, якого мав честь знати особисто. Мої щирі співчуття через цю втрату».

    Це грубе порушення церковного протоколу та розглядається як умисне ігнорування Кірілом глави Болгарської православної церкви.

    Таким чином патріарх Кіріл вкотре показав, що усталені церковні правила для нього не важливі, а от геополітичні та кремлівські інтереси – важливі.

    У своєму посланні тиждень тому патріарх Неофіт засудив агресію Росії проти України. Це, ймовірно, й стало причиною образи патріарха РПЦ, який підтримує агресію росії проти України. “Спустошлива війна проти братньої України, за якою послідувала не менш страшна для нашого християнського сумління бойова сутичка на землях, освячених Боголюдською присутністю Спасителя, ще раз нагадала всім нам про важливість армії для кожної нації і держави”, – сказав патріарх Болгарської Православної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне