Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Очільник Болгарської Церкви засуджує “спустошливу війну проти братньої України”

    “Спустошлива війна проти братньої України, за якою послідувала не менш страшна для нашого християнського сумління бойова сутичка на землях, освячених Боголюдською присутністю Спасителя, ще раз нагадала всім нам про важливість армії для кожної нації і держави”, – сказав патріарх Болгарської Православної Церкви.

    Його звернення опубліковане на сайті Болгарської ПЦ.

    Цього року в день Святого Богоявлення Болгарська Православна Церква звершила чин освячення води і окропила воїнів і бойові прапори Болгарської армії.

    “Славне воїнство, що уповає на Божу силу і благодатну допомогу та захист. Армія, яка завжди була надійним гарантом суверенітету та територіальної цілісності нашої дорогої батьківщини Болгарії”, – зазначив патріарх.

    Він додав, що “болгарська армія залишається вірною своїй місії та своєму високому покликанню, з увагою та почуттям відповідальності до нових реалій та викликів, незмінно з довірою до Бога, без якого ніщо не було б можливим для людей”. В

    Також патріарх Неофіт запевнив, що Господь Бог і Свята Церква благословляють тільки ту армію, яка не виявляє агресії, і єдиною метою якої є захист і захист свого народу і країни в її міжнародно визнаних територіальних кордонах.

    “Такою є наша болгарська армія, тому сьогодні наші молитви до Всевишнього Бога за нашу славну армію і за її високий дух, щоб вона з Божою допомогою успішно виконувала свою жертовну і патріотичну місію”, – підсумував він.

    Нагадаємо, ПЦУ відходить від “рабської” традиції Московського патріархату — цілування рук.

    Найсвіжіше

    Популярне