Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Влетіли на 12 тисяч доларів: скарбник Лаври УПЦ (МП) намагався незаконно потрапити до Молдови

    Скарбник Києво-Печерської Лаври від УПЦ (МП) намагався незаконно потрапити до Молдови із трьома іншими особами з яких невідомі взяли плату за злочин у розмірі 4 тисячі доларів з кожного.

    Про це повідомляє ДПСУ.

    “Біля кордону з Молдовою прикордонники затримали чотирьох порушників, троє з яких були в церковному вбранні. Двоє «батюшок» виявилися несправжніми: рясами їх наділив третій – діючий клірик церкви московського патріархату, раніше – протоієрей у казначействі Києво-Печерської Лаври. Вся четвірка намагалася незаконно перетнути кордон”, – йдеться у повідомленні.

    Злочинці, які обіцяли переправити скарбника Києво-Печерської лаври і трьох інших осіб не виконали свою обіцянку. Вони покатали їх човном по озеру Кагал і висадили їх на протилежному березі.

    “Прикордонникам Ізмаїльського загону довелося пояснити «туристам», що «Україна – не Молдова» і скласти протоколи про адмінправопорушення за спробу незаконного перетинання держкордону”, – підсумовують в ДПСУ.

    Нагадаємо, у Молдові блокують проросійські ресурси, в тому числі і псевдоцерковні. Також Молдова позбавляється впливу РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне