Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Доправлять в усі куточки країни: у Києві скаути передали Вифлеємський вогонь миру

    У Києві представники державних структур, релігійних громад, а також воїни Збройних сил України отримали Вифлеємський вогонь миру. Його привезли до столиці з Австрії учасники Національної організації скаутів України.

    Про це з місця події передає Суспільне.

    Серед тих, хто отримав вогник миру — представники Міністерства молоді та спорту і Київської міської державної адміністрації.

    “Цей вогник завжди був символом добра, миру, душевного спокою, любові до людей і світу. І сьогодні ми зібралися тут, щоб відкрити вогню миру більший шлях, ширший шлях”, — сказала координаторка ініціативи “Світло Миру з Вифлеєму” в Україні Аліна Чернишова.

    Скаути передали Вифлеємський вогонь представникам Міністерства оборони, священнослужителям, Київському палацу дітей і юнацтва, Київському міському центру сім’ї “Родинний дім”, університету “Україна”.

    “Світло миру” отримали також представники регіональних осередків скаутського руху —об’єднання “Відрада”, “Оріяна”, “Соус”, “Епіцентр”, “Одіссей”, “Асгар” та інші.

    Після цієї церемонії Вифлеємський вогонь вирушить в Офіс президента. Його також доставлять в усі куточки країни, де скаути і пластуни поширюватимуть вогники в своїх громадах.

    Лампадки з Вифлеємським вогнем побувають і на передовій. Їх отримають українські захисники та волонтери.

    У приміщеннях установ і організацій, куди надійде “світло миру” з Вифлеєма, цей вогонь має горіти до 6 січня. Кожен охочий зможе засвітити свічку і передати полум’я далі.

    Найсвіжіше

    Популярне