П’ятниця, 24 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив 5 хрестів на бані Собору Святої Софії Київської

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 грудня на території тисячолітньої святині Православної Церкви – Святої Софії Київської звершив освячення 5 нових хрестів на бані собору.

    Про це інформує сайт ПЦУ.

    Спільно з Предстоятелем Православної Церкви України молилися настоятель храму Малої (Теплої) Софії протоієрей Петро Ландвитович, директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, меценати і благодійники, чиїм коштом виготовили хрести, родина Соколових, які є вірянами Православної Церкви України, а також майстри, які виготовили ці 100-кілограмові хрести та співробітники заповідника.

    Востаннє хрести собору повноцінно реставрувалися багато десятиліть тому. Тому їх оновлення – потрібна і важлива справа, наголосив Митрополит Епіфаній, оскільки Софія Київська є частиною нашої української ідентичності. «Навіть під час випробувань війною ми повинні зберігати цю унікальну древню українську святиню. Адже вона відіграла і продовжує відігравати важливу роль в історії нашої держави і нашої помісної автокефальної Української Православної Церкви. До того ж, незабаром ми будемо відзначати вже п՚яту річницю з часу проведення історичного Об’єднавчого Собору в стінах цієї святині», – нагадав предстоятель ПЦУ.

    «Ворог прийшов, щоби привласнити нашу історію, знищити нашу українську ідентичність, бо без нашої історії вони ніколи не відновлять те, чого прагнуть. Але ворог не досягне успіху, тому що ми духовно сильні, ми встояли і будемо до кінця боротись. І ця боротьба неодмінно завершиться нашою великою українською перемогою, – зазначив Митрополит Епіфаній. – Ми присічемо це зло, відновимо нашу територіальну цілісність і будемо в своїй незалежній державі розбудовувати свою єдину помісну Українську Православну Церкву. Тож нехай Господь допомагає всім нам у цей непростий час боротися, молитися, трудитися і робити все, щоб наша єдина українська держава процвітала, а наша Церква утверджувалася й розбудовувалась».

    Митрополит Епіфаній відзначив високою церковною нагородою Орденом святого великомученика Юрія Переможця мецената Юрія Соколова, а також відзначив майстрів, які виготовили хрести.

    Роботи з монтажу освячених нових хрестів будуть проведені працівниками заповідника найближчим часом.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ розповів, що нині діти мріють не про іграшки, а про повернення батьків з фронту.

    Найсвіжіше

    Популярне