Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: Нині діти мріють не про іграшки, а про повернення батьків з фронту

    У День святого Миколая Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній звернув увагу на те, що цьогоріч діти у своїх мріях до святого Миколая просять не іграшок чи солодощів, а миру та перемоги України.

    “Діти, зазвичай, просять у святого Миколая, що він здійснив їхні бажання. І в кожної дитини зараз мрія одна: якнайшвидша наша перемога. Не цукерок, не телефонів чи планшетів, не ігор чи забавок, а – закінчення війни, миру, спокою просять у святого Миколая і у Бога діти. Щоби їхні батьки повернулися з фронту, і щоб вони могли би всі разом, великою родиною, зібратися за святковим столом у своїй домівці. Такими є мрії дітей війни, які зараз є вимушеними переселенцями або дітьми військових, або, на превеликий жаль, вже напівсиротами чи сиротами.
    Сьогодні ми вже традиційно, напевно, не одне десятиліття поспіль, збираємось у Михайлівській Золотоверхій обителі в день святого Миколая на дитяче свято. Попри все ми маємо влаштовувати дітям свято, дарувати їм приємні емоції і подарунки, бо, незважаючи на війну, ми покликані нести дітям радість і не полишати їх самих у важкий час.
    Приклад святого Миколая, пам՚ять якого ми сьогодні вшановуємо, вчить нас робити те, що можеш, у тих обставинах, які є, і робити це з надією на Бога та любов’ю до ближніх. Зберігати віру, виявляти її у ділах милосердя, допомагати, зігрівати душевним теплом інших – так кожен з нас крок за кроком може примножувати добро і перемагати зло, розганяти темряву зневіри, розпачу і скорботи.
    Кожна добра справа стане ніби ще однією свічкою, запаленою в темряві: сама собою вона не прожене всю темряву, але саме там, де потрібно, світла стане більше. Таким є «урок життя» святого Миколая. В цьому полягає і таїна чудотворення, бо кожна посильна нам добра справа може стати для когось справжнім чудом, втіленням мрії, відповіддю на молитви.
    Ми як християни повинні розуміти, що наша благодійність, жертовність – то не лише святкова традиція, наша милість до ближніх прихиляє до нас милість Божу. Тож будьмо помічниками святого Миколая у численних добрих ділах, і не лише раз на рік, а повсякчас, за будь-якої можливості!”- написав Предстоятель.

    Найсвіжіше

    Популярне