Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    «ПЦУ програє стратегічно»: Богослов Кирило Говорун прокоментував штурм храму УПЦ (МП) в Черкасах

    Професор, богослов, архімандрит Кирило Говорун висловився щодо подій штурму храму УПЦ (МП) в Черкасах. Він зазначив, що всі ми повинні засудити насильство і напади на церкви. Водночас необхідно розуміти наслідки для України.

    “ПЦУ, ігноруючи акти насильства публічно, може вигравати тактично, але програє стратегічно. Засудивши насильство і не допускаючи його, вона виграє стратегічно.
    Україна від таких епізодів програє і тактично, і стратегічно. Вже скоро це відео буде мобілізувати американських ізоляціоністів на кампанію щодо зменшення підтримки нашої країни”, – йдеться в дописі Говоруна у Фейсбуці.

    Отець Кирило вважає, що такі епізоди можливі тому, що люди вірять не в єдину Церкву Христа, а ототожнюють її з юрисдикціями. “Хибна екклезіологія з обох боків конфлікту”, – вважає богослов.

    Нагадаємо, на території монастиря УПЦ (МП) у Черкасах сталась бійка. 20 листопада представники УПЦ (МП) мали покинути територію монастиря, оскільки священник і громада перейшли до ПЦУ. Однак ніхто територію монастиря не покинув. Через це сталась штовханина.

    Найсвіжіше

    Популярне