Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    На території монастиря УПЦ (МП) у Черкасах сталась бійка

    У Черкасах 20 листопада на території монастиря Різдва Пресвятої Богородиці, священник і громада якої перейшли до ПЦУ, виник конфлікт між парафіянами УПЦ (МП) і жителями міста.

    «Парафіяни мали до сьогодні залишити територію монастиря, однак не зробили цього. Ми показали ще в четвер, що є документи, що це Православна церква України і щоб вони покинули приміщення. Бо вони незаконно тут живуть. Раніше тут була Російська православна церква, тепер тут українська Церква», – сказав військовий капелан отець Назарій, повідомляє Суспільне.

    Та оскільки територію монастиря парафіяни УПЦ (МП) не залишили, їм хотіли нагадати, що це потрібно зробити. На території монастиря сталася бійка.

    Зазначається, що у монастирі виявили багато російської літератури, зображення патріарха РПЦ Кіріла та митрополита Онуфрія і Феодосія.

    Речниця обласної поліції Зоя Вовк зауважила, що факт зареєстровано, на місці працює слідчо-оперативна група.

    Серед містян в монастирі — військовий Віталій. Розповів, що був присутній під час обшуків:

    “Ми знайшли багато книжок з Росії, з Санкт-Петербурга. Я тут нічого проукраїнського не знайшов, на мій подив. Всю цю продукцію або на смітник, або хай парафіяни її забирають з собою, бо вона сумнівна. У парафіян є час подумати, переоцінити. Якщо вони справді вірять в Бога — вони з часом сюди прийдуть”.

    Нагадаємо, Віктор Єленський розповів іноземним гостям про використання російською владою релігії як інструмента пропаганди. Також комісія Мінкульту визнала незадовільний стан Спаського, Троїцького й Успенського соборів у Чернігові.

    Найсвіжіше

    Популярне