Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Віктор Єленський розповів іноземним гостям про використання російською владою релігії як інструмента пропаганди

    Голова ДЕСС Віктор Єленський зустрівся з делегацією міжнародної військово-християнської організації Apostolat Militaire International на чолі з її президентом Матьє Борсбумом та керівником Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства Сергієм Лисенко.

    Про це повідомляє dess.gov.ua

    Віктор Єленський розповів про пріоритетні напрямки роботи ДЕСС, зокрема, у сфері свободи совісті, етнополітики та національних меншин, забезпечення прав корінних народів. Він ознайомив іноземних гостей з особливостями моделі державно-церковних відносин, динамікою розвитку релігійної ситуації в країні. Голова ДЕСС наголосив, що візитівкою України є релігійний плюралізм, за якого жодна релігія не є домінуючою.

    «Українська модель церковних відносин влаштована так, що у нас немає головної церкви чи ієрархії церков. – сказав Віктор Єленський. – Українське законодавство про свободу совісті є одним з найбільш ліберальних у Європі. Релігійні організації є рівними перед законом, а голос нечисленних релігійних спільнот у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій лунає так само голосно, як і голос Церков, що об’єднують тисячі парафій. Попри війну, держава забезпечує релігійну свободу в Україні без усіляких винятків; свободі совісті загрожує лише російське вторгнення. Там, куди приходить росія, свобода закінчується і починаються репресії, брутальніші навіть за ті, що існували у радянські часи».

    Віктор Єленський розповів іноземним гостям про використання російською владою релігії як інструмента пропаганди, намагання агресора відкрити «релігійний фронт» в Україні. «Росія продовжує використовувати релігію як зброю для подолання спротиву агресії, дискредитації України, поширення апатії й зневіри.

    Під час зустрічі особливу увагу було приділено обговоренню перспектив удосконалення служби військового капеланства в Україні, втіленням у її функціонування кращого закордонного досвіду, а також подальшої професіоналізації служіння військового духовенства.

    Найсвіжіше

    Популярне