Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Католікос Арам I з Вірменської Апостольської Церкви відвідав Архієпархію Америки

    У п’ятницю, 17 листопада  Католікос Арам I зі Святого Престолу Кілікії Вірменської Апостольської Церкви відвідав Центр архієпархії Америки під час свого Папського візиту до Сполучених Штатів Америки.

    У своєму вітальному слові архієпископ Америки Елпідофор висловив вдячність за тісні стосунки між Грецькою Православною Архиєпархією та Вірменським Прелатством, подякувавши Католікосу Араму І за його тверду відданість «екуменічному свідченню» та «взаємну підтримку та заохочення», повідомляє orthodoxtimes.com 

    Елпідофор також розповів що молиться за вірмен, які страждають в Арцаху, та сподіваннями на мирне припинення глобальних конфліктів.

    «Як люди віри, – сказав архієпископ Елпідофор, – ми віримо в волю Господа, що Його мир запанує на землі, як і в Царстві Небесному. Але ми повинні наполегливо працювати для цього. І поки такий мир не знайдено, ми повинні служити тим, чиє життя було розірване конфліктом».

    Католікос Арам І відповів словами вдячності та наголосив на важливості православної єдності через чесний богословський діалог. Він сказав: «Потрібно відновити порушену єдність Православних Церков». Потім він продовжив: «Я хотів би висловити свою вдячність Його Високопреосвященству за те, що він прийняв мене сьогодні по-справжньому православно в дусі справжнього спілкування».

    Нагадаємо, УПЦ (МП) лобіює у США і скаржиться на утиски в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне