Середа, 22 Травня, 2024
Бiльше

    У Росії відкрили пам’ятник священикові РПЦ, який ліквідований на війні з Україною

    У підмосков’ї поставили пам’ятник протоєрею РПЦ Михайлу Васільєву, який був ліквідований оборонцями України та був оголошений Героєм росії.

    “Батюшці Михайлу Васильєву, який загинув на війні рівно рік тому (6 листопада 2022 року), поставили бюст-пам’ятник у підмосковному селищі Власиха. Як Герою Росії насамперед. Перший пам’ятник загиблому священикові… та й взагалі, схоже, перший пам’ятник священикові — нашому сучасникові”, — повідомляють російські пабліки у соцмережах.

    Протоєрей Міхаіл Васільєв ліквідований 6 листопада 2022 року в окупованій РФ частині Херсонської області України. Раніше він закликав росіянок більше народжувати, щоб їм було легше попрощатися із убитими на війні синами.

    Також окупант в рясі служив настоятелем храму Великомучениці Варвари при штабі Ракетних військ стратегічного призначення.

    Раніше богослов Андрей Кураєв казав, що РПЦ використає для пропаганди похорон ліквідованого в Україні священника. Також про Васільєва видали пропагандистську книгу. Нещодавно військовий митрополит РПЦ розповів, навіщо в Україні загинув російський священик Васільєв.  Єрарх навіть зробив висновок, що якби РФ не напала на Україну, то в росіяни не змогли б жити мирно.

    Найсвіжіше

    Популярне