Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Кураєв: РПЦ використає для пропаганди похорон ліквідованого в Україні священника

    Похорон ліквідованого в Україні священника РПЦ Михаїла Васільєва, який благословляв злочини рашистів відбудеться у Храмі Христа Спасителя Москви. Відспівування очолить Московський патріарх Кіріл (Гундяєв).

    «Те, що відспівування буде не в храмі, де служив о. Михаїл, а в храмі патріарха (Кіріла, – ред.), означає його посмертну приватизацію патріархією для своїх військово-патріотичних маніпуляцій», – прокоментував майбутню подію російський богослов Андрей Кураєв.

    Він впевнений, що у Кіріла «вистачить цинізму сльозоточити на похоронах священника, у якого він забрав відновлений ним храм».

    Нагадаємо, богослов, архімандрит РПЦ Кирило Говорун підкреслив, що ліквідований в Україні протоєрей РПЦ не піклувався про душі росіян, а був співучасником злочинів.

    Нагадаємо, про загибель Васільєва стало відомо 6 листопада. Він став четвертим православним священником Московського патріархату ліквідованим Збройними Силами України. Він «благословляв» злочини російських окупантів. До того в РПЦ повідомляли про трьох російських капеланів і одного представника ісламу, які ліквідовані на війні проти України. В одного з них в прямому сенсі під рясою були погони

    Священники РПЦ їдуть в зону бойових дій в Україну, щоб окупанти охотніше вірили в брехню, про яку говорять московські пропагандисти.

    Раніше у РПЦ жалілись на проблеми з відправкою капеланів на війну проти України, через «відсутні соціальні гарантії».

    Найсвіжіше

    Популярне