Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ закликав до конкретних дій щодо єднання православних церков в Україні

    Священник Православної Церкви України Олександр Колб у інтерв’ю для Духовного Фронту України закликав до конкретних дій щодо єднання православних церков в Україні.

    “Почати з найменшого, хоча б не використовувати оте слово “перехід” яке відштовхує людей. Є ще багато інших термінів які перешкоджають цьому єднанню. Термін “заборона” лякає священнослужителів УПЦ. Багато з них поступили так, як я, але слово “заборона” у священнослужінні дуже лякає. І віднестися аби як до слова заборона теж неправильно, і прийняти ту заборону таку нікчемну – теж неправильно”, – сказав Олександр.

    Він також закликав до масового руху від священників УПЦ (МП), які готові до єднання.

    “Хочу вірити, що є єпископи УПЦ (в єдності з МП, – ред.) які готові до цього єднання. Можливо вони чекають масового руху від священників, таких як я. В одному з інтерв’ю я казав, що якби ми підписанти (ті, які підписувались під зверненням отця Андрія Пінчука до Пентархії про суд над патріархом Кірілом (Гундяєвим)), всі разом поїхали до Екзарха і послужили, то це стало б поштовхом знизу. Можна було б сподіватись, що можливо б і єпископи почали відновлення євхаристичного спілкування”, – сказав Олександр.

    Священник також закликав переходити до конкретних дій.

    “Настав час діяти, а не писати звернення. Наші звернення були неодноразові. І до Священного Синоду 10 незручних питань, і відкритий лист до Блаженнішого Митрополита Онуфрія про скликання Собору. Але ж то тільки письмові чи усні звернення. Потрібні конкретні дії”, – сказав Олександр.

    Олександр Колб – один із священників УПЦ (МП), які у 2023 році долучились до ПЦУ. Він є настоятелем церкви у Луцьку.

    Читайте повне інтерв’ю із священником на Духовному Фронті України.

    Найсвіжіше

    Популярне